梅干し作り
今日は梅の土用干しをしました。3日晴れが続く日に干すそうですが、8月は天気が不安定でようやくでした。今日は干して2日目。
私は梅干し作りは初めてなのですが、なんとも刺激的な楽しい作業でした。梅の並んでいる様子がとてもきれい!そして午後梅をひっくり返していた時のなんともいえない芳しい香り!昼食後だったのにご飯山盛り食べたくなりました。
この梅は土用干しの後また漬けて約一年後に梅干しとして完成し販売します。お楽しみに! (研修生)
Today we dried plums for "Umeboshi". The process for drying plums needs 3 sunny days. Today is the second day. I'm very happy when we dry plums. Because it has a very good smell and looks beautiful ! After drying, we will pickle the plums again, and we will sell these Umeboshi after about 1 year.
0 件のコメント:
コメントを投稿